HÖSTEN

Var i Falun förra veckan. Dom har några dagars försprång till oss. Det är en sak jag verkligen gillar med gamla svedala. Årstider! När vi bodde i Florida kunde jag ibland sakna dom så det gjorde ont.

Ta tex alla dofter, speciellt på hösten. Att känna doften av blöta löv. I Florida doftar det..............ingenting! Jag kom på det efter några månader. Floridianerna tycker själva att dom har årstider men för oss som vet! är det sommar 12 månader om året. Detta gör att man vänjer sig med att det doftar sommar hela året och därför känner man inga dofter alls efter några månader. Djupt men sant.

Tänker på en händelse för några år sedan. Jag och min fru Lena var bjudna på en restaurang i Göteborg som heter Sjömagasinet. Det var en tysk affärsbekant som ville slå på stort och vi var inte sena att haka på;-). Problemet var att jag en vecka tidigare legat inne på sjukan för en operation. Min näsa hade korkat igen?! och jag var tvungen att vidga gångarna. Man gör bl a detta genom att sätta in två rör i näsan och låter dom sitta kvar i några veckor. Det såg ut som om jag varit på biltema och köpt två avgasrör som stack rakt ut.

Men när jag sitter på denna femstjärniga restaurang är det inte obehaget av två pipelines i ansiktet som besvärar mig mest. Nej, det jobbigaste är att jag inte känner någon som helst smak eller doft!

Tänk er själva när maträtt efter maträtt kommer in på bordet och allt smakar blöt hushållspapper!

Efter några veckor var läkarna snälla nog att ta bort gasledningen (det kändes som en sådan) och jag kände mej nästan som född på nytt.

I bibeln står det att Gud vill tala till oss genom alla våra sinnen. Jag tänker ibland på restaurangbesöket när jag förstår att Gud vill ge oss så oändligt mycket mer än vi kan tänka och förstå. Smaka och se att Gud ä god.

Livet, de e nåt de

//Mats

90ÅRS KALAS!

Lena o Esther åkte till Falun igår. Dom är bjudna på ett kalas. Tycker nog att det blivit lite väl åldersfixerat i Sverige de senaste åren men nu har vi en bekant som fyller nittio år! Selma (eller semla, som noah säger) är en riktig krutgumma som rullar runt i sin rullstol på "hemmet" o domderar. När vi besöker Selma får vi inte komma efter kl 4. Nej, mellan fyra och fem måste Selma varva ner för att kl 5 ska hon vara i säng. Punkt slut.

Försöker att läsa kristen media.

Antingen har jag totalt missuppfattat vad som står i tidningarna Dagen o Världen Idag (när den väl kommer) m fl. Eller så har jag misstolkat hela nya testamentet? I tidningen Dagen idag läser jag bla att ledarna för två stora kristna organisationer sitter en hel förmiddag och diskuterar på en nivå som man inte trodde fanns. Den Helige Ande gavs till troende för att vi ska gå ut till dom förlorade. Inte för att vi ska få kraft att dricka kaffe o äta kanelbullar.


Livet, de e nåt de


//M


EVERY NATION STOCKHOLM

Har nog skrivit om det tidigare, men vi är mitt uppe i en "församlingsplantering" här i stockholm. Vi har samlingar med attackfika o tvärbön varje vecka kl 5 på tryffelgränd 3 (välkomna) plus att vi inom kort startar "officiella " samlingar. Återkommer med plats o tid.

Fick en fråga om när plattan ska släppas. (vi håller på med en skivinspelning som går under arbetsnamnet every nation praise) Det blir nog fram i månadsskiftet nov-dec. Blir förmodligen en 3-4 låtars singel färdig till oktober. Vi återkommer med datum.

På tal om oktober, åker hela every nation praiseband (+fruar och några till) till London helgen 17-19 okt. Vi ska medverka på ett event som görs av every nation europe. Hoppas på att få singeln färdig tills dess.

En av våra medlemmar kommer ifrån Manila (Philippines). Det första våran son Noah, 6 år frågar Athene när hon kommer in genom ytterdörren är:

"kommer du ifrån Kina"?

Tur att OS är över så grabben kan få lite bredare kunskap om världskartan!

Livet, de e nåt de.

//m

RSS 2.0