FAAALUN

Det blir mycke resande nu! Denna vecka åker vi hela gänget till Dalarna. Ska vara med på en konsert på Fredag i Kristinehallen i Falun. Passar på att åka upp ett par dagar innan och träffar släkt o vänner.

På tal om konsert. Var på grönan i lördags lyssnade på noice. Skrek som en fjortis (noot). Bra jobbat gubbar, härligt ös! Själva satt vi o frös som hundar trots att man delade ut filtar till alla behövande.

Igår hade vi ännu en Söndag med kyrka på Dieselverksaden. Tack till Rafelsäter som gunga loss musikaliskt. Supernice att ni kom. Fortsatte vår serie om balans i livet. Ställde oss frågan hur mycket vi ska fokusera på himmelen vs nu?

Kom fram till att bibelns tips lyder: Lär av din bakgrund, lev i nuet, planera för framtiden! Låter busenkelt men är svårare än det låter. Indianerna, tex, planerar alltid 7 generationer framåt. I vårt stressade samhälle har vi ibland svårt att planera 7 minuter famåt? snabbmat, snabba pengar eller som ett barn sa till ett annat: "min pappas klocka går mycket fortare än din pappas klocka, så dä så"

Livet, de e nåt de.

//m


GÖÖÖTEBORG!

På väg ner till Götet. Fortfarande framsidan för mej. Kan inte hjälpa det, men efter ca 20 år i den stan är det nästan som att komma hem? "Änglarna" var i storstan förra veckan och man fick som vanligt spärra av halva stan! Vad är det med folk? -"vi har ju ingen lokaaaal"

Frugan o jag var i småland i helgen. Gästtalade på en äktenskapshelg?! Åt massor av god mat och träffade både nya o gamla bekanta. Supertrevligt.

Nu på söndag kör vi igen! Sagt det förut. Helt otroligt vad fort fyra veckor går. Kl 3 öppnar vi dörrarna på dieselverkstaden och denna gång kommer vår gitarist, andy, med ett litet gäng och lirar några låtar. Som vanligt tar vi en kyrklatte efter mötet.

Glöm inte o titta på noice till helgen. Dom spelar på grönan o giget sänds live på tv4!

Livet, de e nåt de

//Mats

TORGMÖTE

Betyder det att man möter någon på ett torg? Var i Kungsan i helgen. Ganska imponerande ändå, att så många människor "kom ut". Läser man svenska tidningar och tittar på svensk tv får man lätt uppfattningen att svensk kristenhet består av, först ingen, sedan ingen, sedan........Åke Gren! Nu var det ingen av dom större mediahusen som hade tid eller möjlighet att skriva något om "prayfestivalen". Man hade fullt upp med bortsprungna katter på Hägerstensåsen. Förståligt. Ingen idé att förvänta sig något av personer som har bestämt sig för att utradera kristna värderingar ifrån svensk mark. Då är det smartare tror jag, att möta någon på ett torg. Idag är det tisdagen den 6e maj. Jesus sa, "gå ut". Vi bor i en stad med fler hundar än kristna. Om vi vill se en förändring på det, behöver vi sluta deppa för att tidningarna inte är snälla och ta vår kallelse som kristna på allvar. Livet, de e nåt de. //M

RSS 2.0