Debatt

Är lite svag för tv debatter. Folk sitter och skriker och skränar på varandra och absolut inget blir sagt. Kanske någon gång att någon får in en poäng. Tänker på debatten senast med Janne Josefsson. Första ämnet för kvällen var klimathotet. För första gången på länge var flera i studion överens om att alla måste ta sitt ansvar. Alla måste tänka på framtiden. Alla behöver se att våra handlingar idag får konsekvenser i framtiden. Som den gamla lägersången, "alla måste vara med".

Andra ämnet för kvällen var sex.

Nu sitter samma personer (som tidigare under kvällen kräver av andra att tänka långsiktigt och ta sitt ansvar) och menar att vi kan leva precis som vi vill och att vi inte alls behöver tänka på andra och på konsekvenser för framtiden?

Konsekventa.............nooot!

En person i panelen påpekade just detta och frågade vart det personliga ansvaret och långsiktigheten tog vägen. Janne Josefsson förstog inte ens frågan och bytte ämne fortare än en skandiadirektör hinner säga "det är inte på mitt ansvar".

Livet.........de e nåt de.

BALANS

Vi kör en liten undervisningserie just nu i kyrkan som vi kallar, "balans i livet". Vi startade i januari med att gå igenom olika ämnen där Gud erbjuder oss att ha bättre balans. Tänk dej när du är liten och lär dej cyckla. Den balansen behåller du förhoppningsvis genom hela livet?! (en del vuxna "tappar" balansen på cyckeln ibland, tex på midsommarafton)

Redan ifrån start (1a Mosebok) läser vi tex om att Gud inte gillar att adam var själv (och alla singelkillar ropar hallelu.....) därför var första ämnet vi pratade om, relationer. Andra ämnen har varit tid, problem och nu senast frestelser!

Läste ifrån ett svenskt uppslagsverk (wikipedia) att som frestelser i vardagen räknas bl a semlor och chokladtårtor!!??

Var i Krakow förra veckan. Träffade med ledare ifrån andra Every Nation församlingar i Europa. Passade även på att besöka Auschwitz. Åkte med en lokal minibuss ifrån Krakow station. Resan tog ca 1 1/2 varav en timme ståplats! Auschwitz...........vad ska man säga om den platsen? Sa till Lena när jag ringde hem och berättade, att jag alldrig mer ska klaga över dåligt väder igen. 1.5 millioner människor dog på den platsen!

Vi får be till Gud om beskydd ifrån ledare som tror att dom är högre än Gud själv. Många ledare runtom i världen skulle behöva lite balans i sitt liv, eller?

Livet........de e nåt de

//mats

Krakow!

Fick lite känsla i förra veckan. Klev utanför dörren utan jacka. Minns inte senast det hände. Elgiganten sålde engångsgrillar för tio skattade kronor styck. Får nog sansa mej några veckor till?

Gör en Tony Rickardsson denna veckan. Flyger till Krakow. Ska träffa andra ledare inom vår organisation för lite utbildning och "fellowship" som det så fint heter. Kolla gärna in den "globala" hemsidans churchdirectory där man ser dom flesta församlingarna worldwide. www.everynation.org  (info om församlingen i gamla svedala kommer inom kort;-).

Kommer även att ta en tur till Auschwitz. Har aldrig varit där. Ska bli otrolig spännande att se. Skriver en blogg om det nästa vecka.

På tal om nästa vecka. Den 20e är det dax igen, för ett möte på Dieselverkstaden! Som vanligt kör vi i vind kl 15 00. Slå en pling till era antikyrkliga släktingar och vänner och bjud in dom!? Har dom barn, erbjuder vi även "söndagsskola". Mer info på www.myspace.com/everynationsthlm.

Vi bor ju i en stad där det finns fler hundar än kristna. Inte undra på att alla bara går runt och skäller på varandra.

Livet.............................dé é nåt dé!

B Blessed

//mats


RSS 2.0