BALANS

Vi kör en liten undervisningserie just nu i kyrkan som vi kallar, "balans i livet". Vi startade i januari med att gå igenom olika ämnen där Gud erbjuder oss att ha bättre balans. Tänk dej när du är liten och lär dej cyckla. Den balansen behåller du förhoppningsvis genom hela livet?! (en del vuxna "tappar" balansen på cyckeln ibland, tex på midsommarafton)

Redan ifrån start (1a Mosebok) läser vi tex om att Gud inte gillar att adam var själv (och alla singelkillar ropar hallelu.....) därför var första ämnet vi pratade om, relationer. Andra ämnen har varit tid, problem och nu senast frestelser!

Läste ifrån ett svenskt uppslagsverk (wikipedia) att som frestelser i vardagen räknas bl a semlor och chokladtårtor!!??

Var i Krakow förra veckan. Träffade med ledare ifrån andra Every Nation församlingar i Europa. Passade även på att besöka Auschwitz. Åkte med en lokal minibuss ifrån Krakow station. Resan tog ca 1 1/2 varav en timme ståplats! Auschwitz...........vad ska man säga om den platsen? Sa till Lena när jag ringde hem och berättade, att jag alldrig mer ska klaga över dåligt väder igen. 1.5 millioner människor dog på den platsen!

Vi får be till Gud om beskydd ifrån ledare som tror att dom är högre än Gud själv. Många ledare runtom i världen skulle behöva lite balans i sitt liv, eller?

Livet........de e nåt de

//mats

Kommentarer
Postat av: Katarina

Intressant med ett besök i Auschwitz, skulle gärna göra det men samtidigt känns det i kroppen bara man tänker tanken. Ofattbart att det kunde hända. Om det finns en gud eller ej...bara det inte händer igen så är jag nöjd.

2008-04-22 @ 20:18:47
URL: http://njutavlivet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0